Bredband på Ornö

fiber

Goda telekommunikationer och bra bredband är en förutsättning för en positiv utveckling av vårt Ornö. Snart försvinner vårt kopparnät. Ersättningen får vi fixa själva.

De två föreningarna Ornö Skärgårds Intresseförening (OSIF) och Föreningen Ornöborna (FOB) påbörjade tillsammans med några entusiaster arbetet med att utreda vad som krävs för att vi ska få telekommunikationer i toppklass.

Föreningen Ornö Fiber har nu bildats med syfte att etablera ett optiskt fibernät på Ornö. Sedan hösten 2012 har Ornö Fiber en egen hemsida som vi hänvisar till för aktuell information om behov, teknik och ekonomi kring fibernät.

Där finns information om: Varför räcker inte 4G, vad behövs för HD TV, och framför allt anmäl ditt intresse.

Om det ska bli ett fibernät krävs att tillräckligt många visar intresse, anmäl dig!

Tagged with:
Posted in Nyheter