Studiebesök Region Stockholm

Den 21/4 kom Skärgårdsregionrådet Gustav Hemming med sällskap ut till Ornö på ett studiebesök.

Följande frågor diskuterades:

Waxholmsbolagets turer – som det är idag så är turerna baserade på turistnäringen, inte de bofasta på öarna. Gustav Hemming tar med sig frågan.

Varutransporter – Waxholmsbolaget har byggt om sina båtar och därmed har de inte plats för kylvaror. Det borde gå att lösa då det finns lagermöjligheter i Albyberg vilket möjliggör kyltransporter via land.

Sjukvård – vaccinationer på Ornö – Hur kan vi samordna och få en samlad vaccinationsdag; från en vårdcentral från fastlandet, på Ornö? Sjukvårdsregionrådet Christine Lorne tog med sig frågan.

Vid återkoppling i frågan om vaccinationer får vi veta att:  ”Jag träffade Handens Vårdcentral och deras verksamhetschef i förra veckan av andra anledningar men vi passade på att prata om deras verksamhet i Dalarö och möjligheten att de kan åka ut till Ornö för tex vaccinering. De var väldigt positiva och tyckte det lät både rimligt och roligt.”

Vi återkommer då vi kan ge närmare besked.

 

Tandläkarbåt – Det är kanske många som minns ”Plomben”, tandläkarbåten som åkte runt i skärgården. En ny tandläkarbåt eller mobilt tandläkarteam är inte aktuellt meddelar Karin Fälldin (ansvarig för tandläkarfrågor och ordförande i Skärgårdsstiftelsen).

 

Färdtjänst – Den frågan fick de ta med sig då problemet är vår privata färja mellan Ornö och Dalarö.

Vid återkoppling i frågan om färdtjänst får vi veta att: ” I nya avtalet från april i år är Haninge Nynäs taxileverantör för området, där trafikförvaltningen menar att det kan ge mer körningar från Ornö då nya avtalet möjliggör att taxi väntar på Dalarö. Tidigare har taxin inte haft möjlighet att vänta och har då åkt i väg innan nya körningar kan beställas. Däremot verkar inte körningen ut till Ornö via färjan vara hanterad.”

 

Buss 889 på Ornö – Vid vissa turer väntar bussen inte in färjan vid Hässelmara.

Vid återkoppling i frågan om buss 889 på Ornö får vi veta att: ”Vad gäller buss 889 så har vi bett trafikförvaltningen undersöka ytterligare kring varför resenärer inte plockas upp vid hållplatsen där färjan dockar i på Ornö.”

 

Efter en god lunch hos KBB avslutades dagen med studiebesök i Ornö skola och Anders Jansson berättade om ”Våtmarksprojektet i Kyrkviken/Lervassaviken” på plats. Och jag kan meddela att alla var mycket nöjda med studiebesöket här ute på Ornö!

Till hösten har vi planer på att bjuda ut kommunledningspolitikerna.

 

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå